Dzień Kuchni Hiszpańskiej
lista wpisów
Dzień Kuchni Hiszpańskiej to podsumowanie zagranicznej mobilności, jaką na przełomie maja i czerwca odbyli uczniowie z bloku żywienia (7 uczennic z klasy II PT oraz absolwent klasy IV PT).
Uczestnicy projektu "Europejskie staże drogą do kariery" podczas zajęć praktycznych przeprowadzili warszataty kulinarne nt. potraw kuchni hiszpańskiej. W warsztatach wzięli udział uczniowie klas II PT i II ABB. Nad wszystkim czuwała pani Barbara Szczęsnowicz, która opiekowała się uczestnikami projektu podczas mobilności.
Przygotowane podczas warsztatów potrawy - tortilla de patatas i solone migdały - zostały zaprezentowane społeczności szkolnej. Oczywiście każdy mógł spróbować tych hiszpańskich specjałów.
Aneta Kisiel
wtorek, 21 czerwca 2022
Projekt realizowany w ramach projektu Międzynarodowa mobilność edukacyjna uczniów i absolwentów oraz kadry kształcenia zawodowego
Program Operacyjny Wiedza Edukacja Rozwój 2014-2020 współfinansowanego z Europejskiego Funduszu Społecznego