Ministerialny konkurs kulinarny
lista wpisów
W czerwcu 2018 r. uczennice technikum żywienia i usług gastronomicznych przystąpiły do VII edycji Ogólnopolskiego Konkursu dla szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność. Organizatorem konkursu jest Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi.
Konkurs przebiegał w trzech etapach. Pierwsze dwa nasze reprezentantki - Urszula Jachimowicz i Weronika Rutkowska z klasy IV PT - przeszły zwycięsko, kwalifikując się do ścisłego ogólnopolskiego finału. Etap finałowy odbył się 6 października 2018 r. w Warszawie. Dziewczęta za przygotowanie kociołka rolnika i podpiwka kujawskiego otrzymały nagrody pieniężne oraz dyplomy.
Gratulujemy!
Wpisany przez Małgorzata Krajewska
sobota, 6 października 2018