ZSCKR w Sejnach

Kulinarny Talent 2019
lista wpisów

obrazek

Uczennica kl. IV PT Daiwa Suszczewicz reprezentowała naszą szkołę w ogólnopolskim konkursie Kulinarny Talent 2019. Jest to autorski konkurs pana Roberta Sowy dla młodych (do 23 lat) adeptów sztuki kulinarnej, którzy rozpoczynają swoją przygodę z gastronomią. 

Konkurs odbył się 28 marca w Nadarzynie koło Warszawy podczas Międzynarodowych Targów Gastronomicznych EuroGastro - najważniejszego i największego wydarzenia targowego w Polsce dedykowanego branży HoReCa. Wzięło w nim udział 12 osób z różnych stron Polski. Zadanie polegało na wydaniu ośmiu porcji potrawy, w skład której obowiązkowo miały wejść polędwiczki wieprzowe, pepitki warzywne, smalec gęsi, mrożonki i wybrane herbaty. Daiwa zajęła 5. miejsce, przygotowując polędwiczki wieprzowe z sosem tamaryndowym. Potrawa ładnie się prezentowała, co widać na załączonych zdjęciach. Więcej szczegółów z tego prestiżowego wydarzenia można obejrzeć na zamieszczonych zdjęciach (fot. Mieszko Piętka/ AKPA).

Zachęcamy też do odwiedzenia i polubienia konkursowego fanpage'a konkursu Kulinarny Talent.

 

Wpisany przez Małgorzata Krajewska
czwartek, 28 marca 2019

 WIĘCEJ ZDJĘĆ