Wyjazd na targi POLAGRA 2022
lista wpisów
Młodzież kształcąca się w technikum żywienia w dniach 26-27 września wzięła udział w jednym z najważniejszych w Polsce wydarzeń promujących żywność oraz technologie dla branży spożywczej.
Miała tam możliwość obejrzenia nowoczesnych urządzeń gastronomicznych (piec do pizzy, piece konwekcyjno-parowe, urządzenia do liofilizacji warzyw i owoców) i najnowszych rozwiązań dla sektora HoReCa. Uczniowie mieli możliwość obserwowania profesjonalistów podczas zmagań konkursowych o „Kulinarny Puchar Polski”, które są uznawane za jeden z najbardziej prestiżowych konkursów w branży gastronomicznej.
Udało się podczas tego krótkiego pobytu zwiedzić jedną z najpiękniejszych starówek w Polsce – poznański Stary Rynek. Długą podróż do stolicy Wielkopolski i z powrotem umilały rozgrywki w UNO.
Wyjazd został zorganizowany w ramach działań projektowych „Młodzi – zawodowo kompetentni na rynku pracy – 2. edycja”.
Barbara Szczęsnowicz, Anna Kaźmierczak
środa, 28 września 2022